ARTISTES

TramuntanArt 2023

Conxa Moreno

Títol: Eòlica
Tècnica: Escultura

0
  • Tipus d'obra
    • Escultura

Eòlica és un homenatge a la força del vent que va persistir l'estiu de 2022 i que va guanyar una batalla sobre la integritat de l'obra física, l'artística no, que seguia impertorbable...

La tramuntana avançarà de nou sobre els cels i cal dissenyar una estratègia per buidar de matèria i facilitar un camí que esvaeixi la seva potència.

El cel de l’Empordà serà testimoni de la poètica que desenvolupa aquest projecte, per una banda, fortalesa i resistència i per l'altra l’atemporalitat irreal del vent que la travessa impertorbable, l'obra es recrea a cada instant.

El conjunt gaudeix d'un cromatisme de gran contrast, els òxids dibuixen la forma i xoquen amb els blaus del cel i del Mediterrani.

A la forma que percebem predomina la geometria que contrasta amb els trets orgànics de les ales buidades. Les ales no hi són, han desaparegut arrossegades per la Tramuntana...

I és aquesta absència la que focalitza la mirada de l’espectador amb la remor del vent llunyà que travessa l'obra i la completa… Aquest cop serà l'artista qui haurà guanyat el pols al deu del vent, “Eolo”.